Resveratrol – kan det förlänga ditt liv?

929grapes

Sedan 2003 har man vetat att den antioxidant som finns i vindruvor kan förlänga livet på vissa celler i labbmiljö. Sedan dess har forskningen pågått kring denna starka polyphenol som tros ligga bakom den ”Franska paradoxen”, dvs anledningen varför Fransmän är mer förskonade från hjärt-kärlproblem än vi i Norden (dock är andelen skrumplevrar större…).

Resveratrol är unik som antioxidant, därför att den kan passera blod-hjärnbarriären och därmed skydda din hjärna och nervsystem.  Studier har visat flertalet fördelar, bl.a:

- Skyddar dina celler från fria radikaler

- Förhindrar spridningen av cancer, speciellt prostatacancer

- Sänker ditt blodtryck

- Håller ditt hjärta friskt och ökar elaticiteten i dina blodkärl

- Normaliserar din anti-inflammatoriska respons

- Hjälper att förhindra sjukdomen Alzheimers

- Kan stabilisera blodsocker- och insulinhalten i blodet och kan därmed hjälpa diabetiker samt förhindra uppkomsten av detsamma

Det finns också studier som visar att den ökar livslängden på människans celler!!!

I en Italiensk studie (1) provades resveratrol på möss smittade med ett influensavirus. De möss som fick antioxidanter hade 40% högre överlevnad än de som blev utan.

Resveratrol finns alltså i mörka druvor, men även i vissa andra frukter och i cacao-bönan. Men att dricka litervis av vin eller att proppa sig full med mörk choklad är inte att rekommendera. Därmed kan jag istället rekommendera tillskott av antioxidanter. För att de ska ha verkan måste druvextraktet bestå av mörka hela druvor, dvs med skal. Dessutom bör en blandning av olika sorters antioxidanter finnas i samma extrakt eftersom de samverkar.

Jag gör det enkel för mig. Jag har hittat en produkt som innehåller mängder av olika frukter och örter som dessutom är smidig att ta med sig. En dos efter träningen skyddar mig optimalt och det känns tryggt.

Exotiska frukter och bär

Exotiska frukter och bär

Vill du vetat mer om den och andra produkter spana in webbsidorna;

www.agel.com

www.perfektForm.com/aac

Referenser: (1) Palamara, Anna, Institute of Microbiology, Roma.

Taggar:

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu