Svenskarna äter mest godis i världen!

doskallegdis

 

 

 

 

 

 

Svenskarna är världsmästare på att äta godis. I genomsnitt äter svensken sjutton kilo godis per person och år, medan den genomsnittliga EU-medborgaren äter sju kilo per år. På tre decennier har vi fördubblat vår godiskonsumtion. Och det är införandet av plockgodis i mitten av 80-talet som drivit på konsumtionsökningen.

Hur kommer det sig att svenskarna äter mest godis i världen? Och varför pratar ingen om det? I dag äter vi 50 kilo socker per person och år i Sverige – tre gånger mer än vad WHO rekommenderar – och 25 procent av det sockret kommer från godis. Är inte det lite skrämmande? Vi svenskar påstår ju att vi är så hälsomedvetna… Hmmm

Taggar:

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu