Smal i medelåldern – friskare vid 70

fat-stomach-main_full

Medelålders kvinnor som är normalviktiga, med ett så kallat body mass index på max 23, ökar chanserna till en frisk ålderdom avsevärt jämfört med jämnåriga kvinnor som är överviktiga. Det visar en omfattande studie av drygt 17 000 kvinnor från USA där kvinnor i 50 till 70-årsåldern studerats.

Desto överviktigare en 50-årig kvinna är, desto större är risken för att hon kommer drabbas av sjukdomar, minnesproblem och fysiska funktionshinder när hon nått 70-årsåldern.

Forskarna bakom studien pekar på att det tycks vara fettet runt magen som är extra hälsofarligt, något som överrensstämmer med tidigare studier. Bland de kvinnor som är riktigt överviktiga i medelåldern, med ett BMI på minst 30, är risken att drabbas av ohälsa när de blir äldre nästan fem gånger större jämfört med normalviktiga.

Studien publiceras i British Medical Journal

Källa: www.netdoktor.se

Att kilona smyger sig på med åren är inget ovanligt, men ser man inte upp kan det bli lite mycket av det goda…. Agel har en lösning på detta:

33_full_foil_fitFIT är en gelbaserat kosttillskott som innehåller HCA (hydroxycitrat), Hoodia samt äppelcidervinäger, vilka tillsammans kan förhindra lagring av kolhydrater och minska fettproduktion. Dessutom verkar det som aptithämmare som gör att du äter mindre.. Detta tillsammans med mindre mat och att du rör på dig kan göra att det öerflödiga kilona rinner av dig.

Vil du veta mer; www.dinvikt.com

Taggar: ,

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu