Hur mår ditt hjärta idag?

stethoscopeheart

Hjärt-kärlsjukdomar är en av de vanligaste dödsorsaken i västvärlden. De orsakas i huvudsak av åderförkalkning (ateroskleros) som är en kronisk inflammatorisk process. Fetter lagras in i blodkärlsväggen och bildar så kallade aterosklerotiska plack som ett led i kroppens sårläkning. Inflammationer kan leda till att placket så småningom brister och bildar en blodpropp (trombos) som stoppar blodflödet och infarkten eller stroken är ett faktum.

Inflammationerna beror på flera riskfaktorer, såsom rökning, övervikt, för lite motion, stress osv, men främst på resultatet av dessa faktorer; en ökad oxidativ stress.

För att ditt hjärta ska fungera ultimat och för att hålla inflammationerna borta krävs ett intag av varierade antioxidanter, vitaminer och mineraler. Att få ihop en bra mix kan vara svårt, så ett tillskott kan underlätta ditt liv.

Agel har en produkt, HRT,  som främjar hjärthälsan med en kombination av ämnen som var för sig är kända för sin goda effekt på hjärtat.

Selen – är en antioxidant och det ingår bland annat i enzymet glutationsperoxidas som reparerar oxiderade fetter i kroppen. Selen är viktig vid virusinfektioner, reproduktionen, fertiliteten, nervfunktioner och vid inflammationer. Brist kan leda till hjärt- och cirkulationssjukdomar, åderförkalkning och högt blodtryck.

Karnitin – är nödvändigt för transporten av långkedjiga fettsyror över mitrokondriemembran, vilket möjliggör hjärtmuskelaturens energiomsättnng. Karnitin har en stor potentiell roll i det antioxidativa försvaret och reparation av skadade membranfosfolipider.

Policosanol – har en kolesterolminskande effekt

Folat – minskar risken för stroke då ökade halter av folat leder till en sänkning av halterna homocystein. Homocystein påverkar utvecklingen av ateroskleros i främst mindre kärl (läkartidningen nr 36 2007 (104). Dessutom behövs folat vid tillväxt och bildning av röda blodkroppar.

Taurin – reglerar hjärtat och muskelsammandragningar

hrt

Källor:

Läkartidningen, Dagens hälsa, Mercola.com

Taggar:

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu