Skydda ditt barn mot diabetes med grönsaker

grnsak1

Blivande mammor som äter grönsaker varje dag verkar få barn med mindre benägenhet att utveckla diabetes typ-1. Det visar en ny studie från Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet i samarbete med Linköpings universitet.

Blodanalyser från nästa 6000 fyraåringar ingår i studien och av dessa hade 3 procent förstadie eller fullt utvecklad diabetes typ-1 vid fem års ålder. Risken var dubbelt så hög hos de barn där mamman sällan ätit grönsaker under graviditeten. Enligt forskarna kan man inte utifrån denna studie med absolut säkerhet säga att det är grönsakerna i sig som har en skyddande effekt, men inga andra faktorer kunde sägas bidra.

Men med den sannolikheten kan man väl utgå ifrån att det inte skadar att äta lite mer grönsaker under graviditeten…

 

Taggar: , ,

En kommentar till “Skydda ditt barn mot diabetes med grönsaker”

  1. GoldenTabs Säger:

    6WTIfZ https://goldentabs.com/

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu